Agrol

O nama

Preduzeće Agrol Doo je osnovano 1996.g.

U proteklom vremenu Agrol je postao jedna od vodećih kompanija-snabdevača našega tržišta sadnim materijalom, protivgradnim mrežama, mašinama i opremom za savremene voćare i vinogradare.

Prvih godina svoga poslovanja bazirani smo bili samo na trgovini rezervnih delova i opreme za ratarstvo a i dan danas u našoj ponudi je deo tog programa kao što su kardani, “S” opruge i dr…
Od 2000. godine sve više se okrećemo ka voćarstvu i uvođenju novih tehnologija za voćare.
Danas, možemo ponuditi sve od projektovanja voćnjaka, podizanja istog, pa do opreme za sortiranje i pakovanje.

Na početku naše ponude istakli bi smo uvoz sertifikovanog sadnog materijala jabuke i trešnje iz regionalnih i evropskih rasadnika. Registrovani i ovlašćeni smo uvoznici sadnog materijala i godišnje našem tržištu isporučimo oko 300.000 sadnica.
Naši partneri su Rabo (HR), Salvi (IT), Geoplant (IT), Veerbek (NL)…

Posle isporuke vrhunskih sadnica, možemo ponuditi projektovanje, isporuku kao i ugradnju po sistemu “Ključ u ruke” protivgradnih mreža. Iskustvo u ovoj oblasti datira od 2004. g. i prvih modernih protivgradnih mreža u Srbiji koje smo postavili u Juznom Banatu i kod g. Branka Horvata u Tavankutu.
Poslednjih godina gotovo svake godine podignemo oko 150-200 ha pod novim sistemima zaštite od grada. Sigurno, kada bi smo seli da preračunamo, došli bi smo do cifre od preko 1500 ha koje smo za sve ove godine uradili u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, Makedoniji i drugim zemljama u okruženju. U nastavaku naše ponude dolaze različite mašine za održavanje voćnjaka (atomizeri, kosilice, mulčeri, mašine za rezidbu, vozići…) od najboljih evropskih proizvođača. Pored mašina koje koristite u voćnjaku, možemo vas snabdeti i sa opremom koja je namenjena za hladnjače.

Jedan od naših najvećih partnera je svakako kompanija Greefa (NL). Greefa je svetski lider u sortiranju voća. Mi smo od 2005. ekskluzivni pretstavnici i serviseri njihove opreme za našu zemlju.
Najnovija tehnološka rešenja koja smo isporučili su prisutna u preko 20 hladnjača u Srbiji i regionu. 2017. godine postavili smo najveću predsortirku na ovim prostorima sa kapacitetom od 20t/h u kompaniji “Ćirić Agro”.

Takođe, savremena hladnjača se ne može danas zamisliti bez opreme za pakovanje.
Kompanija Burg (NL) je naš partner u ovoj oblasti i zajedno nudimo različite linije za pakovanje voća u jednoslojni ili dvoslojni karton, bušel pakovanja, vrećice, tacnice i sl.
Kako bi sve bilo u skladu sa sve višim zahtevima kupaca, u projekat uključujemo različita rešenja vaganja, voskiranja, paletiziranja itd…

Ponosni smo da napomenemo da smo predstavnici firme Sinclair (USA/GB) koja nudi opremu za automatsko lepljenje nalepnica na sveže voće i povrće.

Nadamo se da će ovaj kratki opis pomoći da imate bolji sliku o našoj kompaniji.   

Naš tim

Marko Princip

CEO

Jovana Malešević

CFO

Vladislav Princip

Osnivač

Igor Lončar

komercini direktor

ZORAN NOVAKOVIĆ

komercijalista

Dragomir Blagojević

komercijalista rezervnih delova

Partneri