Agrol

Traktori Landini

Jedan od najpoznatijih evropskih proizvođača  traktora. 

Landini Serija 2

Lansirana da zameni Mistral, Seriju 2 čine kompaktni traktori, idealni za lako manevrisanje na malom prostoru. 

Serija 2 ima dva modela: STD sa mogućnošću da se dobije sa kabinom ili bez i GE model koji se isporučuje bez kabine. Na GE modelu, dizajn prednjeg mosta i zadnjeg završnog prenosa omogućava da sedište vozača bude niže za 95 mm u odnosu na STD.

Traktori Serije 2 imaju zadnje pneumatike od 24 inča i minimalnu ukupnu širinu od 1.254 mm i volan na 1.218 mm visin, što ih čini kompaktnim vozilima. Za još niži profil, traktor se može dodatno opremiti zadnjim prenumaticima od 20 inča.
Serija 2 je opremljena sinhronizovanom shuttle transmisijom sa 16 brzina napred, 16 nazad i pužnim brzinama (creeper).
Hidraulični sistem ima protok od 48 l/min (29+19 l/min). Zadnjim poteznicama se upravlja mehanički i imaju podzinu moć od 1200 kg. Prednji kardan i prednje poteznice se dobijaju na zahtev i mogu podići 400 kg.
Traktori Serije 2 pokreću četvorocilindrični Yanmar TNV motori sa atmosferskim usisavanjem i turbopunjačem, snage 47,6 i 54,3 ks. Ovi motori imaju veliku rezervu snage i obrtnog momenta istovremeno pružajući tih, ekološki prihvatljiv rad i malu potrošnju gorivo. Takođe, poseduju ventil za recirkulaciju izduvnih gasova (EGR).
Kabina Serije 2 podiže udobnost vozača na potpuno novi nivo jer podnosi veći natpritisak, tiša je i ima efikasniji klima uređaj.
Serie-2-gallery-1

Landini REX 3

KOMPAKTAN IZDRŽLJIV EFIKASAN

Ponekad dugogodišnja tradicija može postati pokretačka sila revolucije. Istorija specijalizovanih traktora koju je započeo Landini, sada se nastavlja sa novim modelom, REX3, koji je dizajniran da dodatno istakne kompaktnost dizajna i okretnost modela REX serije.

REX3 je profesionalni traktor sa snagom do 75 KS, posebno dizajniran za upotrebu u voćnjacima, vinogradima, maslinjacima, zasadima lešnika i ispod visećih rešetkastih sistema. Izuzetno kompaktan, jednostavan za upotrebu i snažan, REX3 je isto tako pogodan za primenu u komunalnim službama. Novi REX3 nudi značajna poboljšanja u pogledu kompaktnosti konstrukcije, fleksibilnosti u konfigurisanju, okretnosti, jednostavnošću upotrebe i udobnosti. Razne jedinstvene osobine omogućavaju vozaču rad sa traktorom sa najvećom lakoćom i udobnošću. Spuštena kabina i minimalna visina haube od samo 1256 mm od tla, najniža u svojoj klasi, omogućavaju maksimalnu vidljivost prema nazad i napred, a istovremeno omogućavaju lak pristup tamo gde je nizak „plafon“. Pored toga, mali radijus skretanja olakšava i ubrzava okretanje na uvratinama, čime se smanjuje vreme rada i potrošnja goriva uz istovremeno povećanje komfora vozača.
Landini REX3 svakako ne prolazi nezapaženo: elegantne i dinamične linije haube sa farovima koji su perfektno integrisani u prednju masku daju ovom traktoru izgled i pojavu automobila. Moderan dizajn odražava sposobnost kompanije da odgovori na potrebe kupca za inovativnijim, produktivnijim i udobnijim proizvodom a da pri tom ostane verna tradiciji.

LA_RS61_REX3F_Cab_Render_001-wpcf_945x600